Σύλλογος Ιμβρίων

Ο σύλλογος Ιμβρίων έκοψε και φέτος την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο πρόεδρος του συλλόγου Κ. Χριστοφορίδης καλωσορίζοντας την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στη δράση του συλλόγου και τη πρόσφατη επιτυχία, έγκρισης από τις Τουρκικές αρχές του αιτήματος αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο.............................


Ο πρόεδρος ανέφερε ότι με αυτή την απόφαση της Τουρκικής Κυβέρνησης διορθώνονται, εν μέρει, κάποιες από τις μεγάλες αδικίες του παρελθόντος. Αποτελεί δε βήμα προς ένα καλύτερο μέλλον στην Ίμβρο με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους κατοίκους της. Ελπίζουμε επεσήμανε ότι, σύντομα θα έχουμε αντίστοιχα βήματα και σε άλλους τομείς όπου οι Ίμβριοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως τα κληρονομικά δικαιώματα των ξένων υπηκόων, η κατοχύρωση των ακινήτων στο όνομα των πραγματικών δικαιούχων κ.ά.

Η αγάπη των Ιμβρίων προς την Ίμβρο που εκφράστηκε με την σταθερή επιστροφή τους τα τελευταία 20 χρόνια στη ρημαγμένη τους πατρίδα φαίνεται πως αρχίζει να φέρει επιτέλους κάποιους καρπούς και αυτό το βλέπουμε με την έντονη κινητοποίηση όλων των συλλόγων Ιμβρίων του εξωτερικού.   
Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία του και ο Δήμαρχος Ν.Σμύρνης.

Εμείς στη Λήμνο έχουμε μεγάλη ευαισθησία για τα θέματα της Ίμβρου όχι μόνο γιατί είναι το γειτονικό μας νησί αλλά γιατί το νησί μας έχει πολλούς Ίμβριους που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στη Λήμνο και διατηρούν ζωντανό τον Ελληνισμό στο νησί  της Ίμβρου με τη συχνή τους παρουσία.

Λ. Μαχαίρας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.