Συγκοινωνίες Λήμνου και Αγωνιστές ώρα Μηδέν

Σήμερα 6-2-2012 πληροφορήθηκα την απόφαση της ΝΕΛ να αλλάξει στάση στους οδηγούς φορτηγών και τον τρόπο μεταφοράς των οχημάτων τους. Σίγουρα αν αυτό εφαρμοστεί θα έχει αλλεπάλληλες επιδράσεις στους ιδιόκτητες φορτηγών (κυρίως οικονομικές ),αλλά και στην αγορά της Λήμνου με καίριο πλήγμα στον εμπορικό κόσμο του νησιού. Δεν γνωρίζω αν αυτό το κάνει η εταιρία από μόνη της ή είναι γενικότερη εφαρμογή στην νησιωτική Ελλάδα , αλλά πολύ φοβούμαι ότι εάν η εταιρία άρχισε να αντιδρά στις κινητοποιήσεις τότε θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα . Έχουν πολλούς τρόπους αντιδράσεις και οι αγωνιστές έχουν να αντιπαρατάξουν μόνον επιθυμίες, χωρίς προοπτική υλοποιήσεις .

Διάβασα ότι για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο είναι ενωμένο ( εκτός του ΚΚΕ επειδή δεν πήρε την έγκριση από τα κεντρικά να συμμετάσχουν). Εάν αυτό το πάρουμε ως σοβαρό λόγο για να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τότε λυπούμε πολύ διότι το δημοτικό συμβούλιο βάζει τον κόσμο σε περιπέτειες και είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση που θα δημιουργήσουν εκτός και εάν κάτι άλλο έχουν στο μυαλό τους οι της αντιπολιτεύσεως. Κάποιοι της αντιπολιτεύσεως ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ δεν θα φέρουν αποτέλεσμα με τον τρόπο που επέλεξε ο Δήμαρχος με την ομάδα του να αγωνιστούν. Τότε γιατί επέλεξαν να συμμετάσχουν;

Το πρόβλημα με τις συγκοινωνίες είναι ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ .Ο τρόπος όμως που επιλέγει να γίνει η διεκδίκηση είναι ΛΑΘΟΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ και το δημοτικό συμβούλιο είναι υποχρεωμένοι να προασπίζονται τα συμφέροντα των κατοίκων του νησιού και όχι να δημιουργούν τέτοια προβλήματα όπου μετά από ένα μήνα κοντά ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ. Σήμερα άκουσα σε ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος πρωτοστατεί, να λέει ότι ΑΥΤΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕ πριν από καιρό ότι δεν θα γινόταν ΤΙΠΟΤΕ. Ρε αυτοί δεν έχουν ούτε ντροπή ούτε φιλότιμο.

Είναι δυνατόν να λες τέτοιες μπούρδες και να μην κοκκινίζεις;

Έχω ασχοληθεί παρά πολύ με το θέμα και εκείνο που θέλω να προτρέψω την επιτροπή αγώνα είναι να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ τις κινητοποιήσεις για το καλό του νησιού ,ΔΙΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΟΙΚΤΡΑ , και να δούμε πως μπορεί το συγκοινωνιακό της Λήμνου να λυθεί.
Να χαραχτεί μια ενιαία στρατηγική με γνώμονα το συμφέρον του νησιού και των κατοίκων του ,ώστε να κάνουμε καλές και οικονομικές συγκοινωνίες. Βέβαια δεν μπορούμε να επιβάλουμε την άποψη μας , μπορούμε όμως να την λέμε και όποιος θέλει ας την ασπαστεί. Είμαστε δε στην διάθεση οποιοδήποτε να συζητήσουμε για το καλύτερο του Νησιού.
Παρατηρητης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.