Ο μεγαλύτερος σύμμαχος είναι το κοινό συμφέρον

Στο blog αυτό έχουμε ιδιαίτερα ασχοληθεί με το ακτοπλοικό πρόβλημα της Λήμνου και πολύ φίλοι έχουν καταθέσει την άποψή τους. Το αποτέλεσμα όμως ποιο είναι; Το ίδιο και το αυτό. Γέρικα πλοία. Κακές υπηρεσίες  και ένα κράτος να επιδοτεί τη νησιωτικότητα με ψίχουλα. 

Ο Θ. Μπαβέας στο άρθρο του για το ακτοπλοικό πρόβλημα και τον επιμερισμό ευθυνών γράφει « Οι εκάστοτε Παράγοντες του τόπου αν και φιλοδοξούν να γράψουν με χρυσά γράμματα  το όνομα τους ,ως σωτήρες και λυσσάρηδες του ακτοπλοϊκού προβλήματος μόνο συσκέψεις κάνουν και γράφουν αμέτρητες σελίδες ψηφίσματα και διαμαρτυρίες  καθώς και παραστάσεις για υποσχέσεις σε διαφόρους Υπουργούς χωρίς αποτελέσματα. Πάντως με τις επιτροπές τίποτα δεν λύθηκε εάν δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους ακτοπλόους που πρέπει να τύχουν σωστής συνεργασίας από τα αρμόδια υπουργεία» 


Θα συμφωνήσω μαζί του απόλυτα. Θα συμφωνήσω και με το φίλο του blog Βενιαμίν ο οποίος σε άρθρο παρέμβασή του « Ιδού γαρ Λήμνος και πήδημα» γράφει «Στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος κύριε Δήμαρχε και το ξέρετε. Δεν το περιμένατε; Φυσικό είναι κάποιοι να θέλουν να κερδίσουν εις βάρος της ασφάλειάς μας. Αφήστε λοιπόν τις δακρύβρεχτες εκκλήσεις και θυμηθείτε  το τραγούδι ΄Τα πλοία πεθαίνουν στα λιμάνια’.  Μήπως πρέπει να σκεφθείτε το «Κατάληψη του πλοίου στο λιμάνι εδώ και τώρα;» Αυτές είναι λύσεις όχι ραβασάκια και υπομνήματα..»

Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε μνήμη χρυσόψαρου και να δούμε το κοινό συμφέρον. Τη Λήμνο. Το σήμερα και το αύριό μας.
Συντάσσομαι ανεπιφύλακτα με τις κινητοποιήσεις λοιπόν και θα είμαι και εγώ στο λιμάνι τη Πέμπτη 12/1/12. Έτσι γιατί ότι ο μεγαλύτερος σύμμαχος είναι το κοινό συμφέρον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.